utorak, 27. kolovoza 2013.

Prava pozadina afere Perković


Zoran Milanović, SDP-a ,Stjepan Mesić i tzv lijeva opcija jednostavno ne želi da se preko ‘afere Perković’ otvori pitanje lustracije, lustracije koju jedino Hrvatska- za razliku od drugih članica EU -nije provela.

Svojevremeno su u tome imali i podršku HDZ-a jer su tri puta zajedno u Hrvatskom saboru odbijali Prijedlog zakona o lustraciji koji smo podnosili nekolicina -tadašnjih zastupnika HSP-a. Danas je lustraciju nakon 22 godina od osamostaljenja možda prekasno i to nije opasnost za SDP. Međutim, jest otvaranje toga pitanja. Naime, SDP nije se odredio prema svome komunističkom nasljeđu. 

Afera Perković postavlja pitanje odgovornosti komunističke partije za zločine počinjene od 1945. pa sve do propasti Jugoslavije i agresije na Hrvatsku. Lijeva se opcija, i SDP i HNS, skriva iza antifašizma, pravdajući antifašizmom sve zločine totalitarnog komunističkog sustava.

Stoga se ne treba čuditi da je Deklaraciju o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945. do 1990. godine -Hrvatski sabor donio je Deklaraciju 30.lipnja 2006.godine,na prijedlog nekolicine tadašnjih zastupnika (Letice, Rožića, Tadića, Đapića, Trgovčevića i Pere Kovačevića)-znači ne na prijedlog vlade, hdz-e, sdp-a, predsjednika josipovića ili bilo kojeg aktera današnjih aktualnih političara i dan danas mrtvo slovo na papiru. 



Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi