srijeda, 10. srpnja 2013.

Caru carevo



Prije nekoliko mjeseci nisam ni znao što znači fiskalizacija. Bio je to neki strani pojam koji nije postojao u našim životima. Gle, čuda, ovoj vladi je prodana ideja da bi trebalo nadzirati svaku prodaju kako bi se izbjeglo varanje države. Svaka čast , zakon je zakon i treba ga poštivati. 

Zapisano je još prije 2000 godina "Caru carevo  a Bogu božije".  

Ipak mi se čini da ovaj naš car udario po malom čovjeku a one velike nedira. Tako je isplivalo u Novom Listu da je zastario dug od 9 milijona kuna poreznog duga gospođe Bevande koja je jedna od vrlo bogatih osoba u Istri. Kupila je gospođa jahtu i na ime te kupovine morala je platiti "kamion" novaca poreza, ali država u šest godina nije uspjela pronaći način kako od strašno bogate osobe u Istri naplatiti dug.
S druge strane uhvatila mobilna porezna inspekcija jednog čiču kako pokušava prodati četiri litre rakije i odere ga sa 2400 kuna kazne. Nisu čekali dugo i ovršili su mu sva moguća socijalan primanja, odnosno mirovinu, sjeli su ovrhom i na sve moguće u vlasništvu ovog čiče, a ima kućicu koja financijski vrijedi skoro pa ništa. Oderali su ga i troškovima za ovrhu i troškovima odvjetnika i svega i svačega. Naravno od čiče su naplatili dug višestruko, a od gospođe Bevande nisu uspili pronaći način kako naplatiti višemilijunski dug.

Tako i ova naša fiskalizacija. Kao što rekoh zakon se treba provoditi. Provodi se on na malim, sitnim trgovcima na tržnicama, na tzv kumicama na tržnicama, preprodavačima na štandovima, a velikim igračima poput Globus grupe ili taxija Camea opraštaju se višemilijunski dugovi.

Drugarica od povjerenja, gospođa Čavlović Smiljanec koja je ujedno glavna porezna carica kmeči iz sveg glasa  kako slijedi kazna svakom poslodavcu koji isplati plaću na ruke. Plaća se mora isplaćivati na tekući račun, jer ako vlasnik tekućeg računa ima ovrhu na istom onda se prvo država i banke moraju naplatiti a stoka sitnog zuba neka crkne od gladi, pardon prije nego što crkne mora otlatiti sve ovrhe. Novci su od cara zato caru i vratite novac.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi