srijeda, 15. kolovoza 2012.

Porezno ždrijebe


Link
Jasno mi je da svaka vlada, odnosno svaka politika ima jedno ždrijebe koje istrči pred rudo kako bi ista ta vlada preispitala narodni puls.

Međutim nije mi jasno zašto je ovo porezno ždrijebe koje je istrčalo sa spiskom tzv. dužnika u javnost. Što je ustravi cilj ovakvog istrčavanja pred već istrošeno i trulo gospodarsko i ekonomsko životno rudo. (Inače za neupućene, rudo je dio zaprežnih kola za koje se vežu konji kako bi teglili ista zaprežna kola).

Neke osobite koristi nema, nego je to izgleda nemoć poreznih vlastodržaca da učine bilo što. Nemoć u toj mjeri jer nisu sposobni napraviti sistem u državi koji bi jamčio pravednu i poštenu gospodarsku djelatnost, jer i sama država je u velikoj mjeri gospodarski nepoštena prema svojim poslovnim partnerima.

Nemoć je i u tome jer nisu u mogućnosti naplatiti tolike nagomilane dugove , zato što ti isti dugovi zapravo i nisu realni dugovi. Više od 75% prikazanog duga su zatezne kamate na kamate i po kamatama. Dugovi koji su stvoreni prije desetak i više godina utrostručeni su zateznim kamatama. Nešto što nije realno, a to su toliki prikazani iznosi, onda i nije realno da će se to naplatiti.

Gospođa "ždrijebe" glavni boss u poreznoj hajci izjavljuje da će uzimati sve što se može uzeti dužnicima, samo se mora posavjetovati s državnim odvjetnikom i pronaći odgovor kako. Kaže otimat će i od nećaka i prijatelja, otimat će sve , ama baš sve. Za nju su imena na listi neprijatelji države broj 1. Njima treba uzeti i zrak koji udišu i vodu koju piju, jer ako udišu zrak i piju vodu to znači da su živi, a ako su živi onda kake i piške, ako kake i piške onda su na teret uzgledu i imidžu ove države.

Da, gospođa svojim izjavama pokazuje toliku nemoć da i ptice na grani su počeli sažaljevati sve ove postupke. Nemoćna je i jadna u svojoj namjeri da priskrbi novac ovoj vladi kako bi proživjeli ovu kalendarsku godinu.

Zapravo živimo iz dana u dan, nema dugoročnih planova gospodarskog oporavka jedino je nemoć institucija i ljudi kojih predstavljaju u javnosti dugoročna.



Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi