subota, 5. siječnja 2013.

Jovanović više ne može biti ministar



Ministar Jovanović više ne može i ne smije obnašati svoju funkciju! Nakon što je u više navrata uvrijedio katoličke biskupe, a samim time i 86% građana Hrvatske koji se izjašnjavaju kao katolici, nakon što je izjavio da s tim biskupima koji predstavljaju 3.690.000 građana Republike Hrvatske ne želi razgovarati jer su, citiramo, "zločesti i lažu", nakon što je diskreditirao roditelje i predstavnike njihovih udruga, više ne može imati mandat kao predstavnik velike većine građana Republike Hrvatske.

Jovanović je svojim izjavama, autokratskim ponašanjem te neustavnim i neprofesionalnim postupcima, podijelio hrvatsku javnost. Nametnutim programom Zdravstvenog odgoja, a posebice njegovim 4. modulom, konspirativno je uveo u školski sustav program bez znanstvenih temelja, koji nameće većini građana neprihvatljive vrijednosne stavove, potiče određena spolna ponašanja, uskraćuje činjenice, monopolizira svjetonazor i zabranjuje preispitivanje te krši 6 međunardnih i domaćih zakona i konvencija o pravima. Osim toga, program je u suprotnosti sa tri temeljna nacionalna (državna) interesa.

1. Ovakav program o spolnosti povećava broj adolescentnih trudnoća, spolnih bolesti i spušta prag stupanja u spolne odnose. Istraživanja pokazuju da anglo-saksonski i nordijski liberalni modeli spolnog odgoja koje je Jovanović uveo u naše škole, uzrokuju ranije stupanje u spolne odnose, povećane stope spolno prenosivih bolesti i maloljetničkih trudnoća koje završavaju pobačajima. Na taj način izvršava se udar na reproduktivno i  opće zdravlje hrvatske nacije.

2. Ovakav program o spolnosti negativno utječe na brak i obitelj. Prema istraživanjima efekata liberalnog i dobno neosjetljivog programa spolnog odgoja kakav je uveden u naše škole, njegovim provođenjem dolazi do manje spremnosti mladih za stupanje u brak, manjoj spremnosti za rađanje i odgoj djece, povećanom broju razvoda i uopće stvaranjem uvjeta koji će još više oslabiti obitelj te dovesti do još većeg smanjivanja ionako negativnog nataliteta hrvatske nacije i njenom rapidnom starenju.

3. Nametanje ovakvog spolnog odgoja dovelo je do podjele javnosti, umjesto da se ponudio izbor između dva programa. Svojim izjavama i ponašanjem, ministar MZOS-a Jovanović i ravnatelj AZOO-a Filipović nisu ni na koji način doprinjeli rješavanju prijepora oko spornog dijela Zdravstvenog odgoja i smirivanju strasti. Umjesto toga, sustavno su radili na još većoj podjeli hrvatske nacije i na taj način produbli podjele među građanima Hrvatske upravo u ovim osjetljivim, kriznim vremenima.

Stoga tražimo od Predsjednika vlade Republike Hrvatske, Zorana Milanovića da ministra MZOS Željka Jovanovića odmah razrješi dužnosti. Isto tako, tražimo da se razrješi dužnosti i ravnatelj AZOO, Vinko Filipović koji je nekritički i netransparentno proveo sve zamisli ministra Jovanovića. Nadalje, tražimo da se odmah zaustavi provođenje nametnutog Zdravstvenog odgoja u školama i da se kreira novi program koji će biti usklađen s nacionalnim interesima i izrađen putem transparentne i demokratske procedure te roditeljima pruži mogućnost izbora.

Ukoliko se Predsjednik vlade ogluši o ove zahtjeve, pokazat će se da ni on nije dorastao svojoj državničkoj funkciji te da će doći u pitanje vjerodostojnost i njegovog mandata.

Tekst prenešen u potpunosti sa stranice: www.zdravstveniodgoj.com


Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi