petak, 10. veljače 2012.

Ušteda, štednja, ušteda, štednja .....




Na sva zvona naša novopečena vlada objavljuje svoje planove koji se svode na štednju, odnosno uštedu.
Neznam, možda sam ja izvan svih događaja. Pa zar zapadne zemlje kao Engleska, Njemačka, pa i SAD u su glupi, a mi pametni. Te zapadne zemlje potiču potrošnju. Njihove banke daju jeftine kredite kako bi potaknuli kupovinu namještaja, automobila, nekretnina, a sve u svrhu da se ekonomski kotač zavrti što brže. Potrošnja potiče proizvodnju, a proizvodnja treba radnike, odnosno otvaraju se radna mjesta.
Što se u glavama naših ekonomista vrti. Utjeraj strah narodu, ostavi ga na kruhu i vodi i pusti ga na milost i nemilost okrutnih bankara.
Zašto gospoda ne natjeraju banke da postupe isto kao i na "zapadu". Vjerojatno zato što ti bankari drže vladu za muda, pa i svaki pokret bio bi bolan. Da, bio bi bolan, jer nema veće boli nego kada vas netko dobrano drži za muda. Banke, da banke i bankari dobrano drže našu ekonomiju za muda jer najveći dužnik je država, dužna je "i Bogu i vragu".
Onaj koji je dužan mora pokorno slušati vjerovnika koji se pokušava uhljebiti kao parazit. Međutim država je samo ime na papiru, a oni koje najviše boli u ovoj situaciji je običan narod.
Zato narode štedi, ostani bez svega, ali da znaš narode napaćeni nećeš imati mira ni u grobu jer dugove netko mora vratiti (tako kažu vjerovnici) osim ako tih vjerovnika nebude bilo.



Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi