petak, 26. srpnja 2013.

Zašto me ovo ne čudi ?



Danas, 26.07.2013. godine objavljeno je na portalu poslovni.hr tekst o ekspresnom riješenju problema u jednoj od nekada najjačih kompanija u Hrvatskoj, Našicecement.
Objavljeno je da je njemačka grupacija Heidelberg Cement izuzetno zainteresirana za ovaj hrvatski građevinsko-cementni div i vjerojatno će ga preuzeti sa svima popratnim tvrtkama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Zamislite, njemci su ti koji će znati upravljati ovom posrnulom kompanijom a ujedno zarađivati dobru lovu.

Zašto me to nečudi? To je još jedan hrvatski čin uvlačenja u guzicu strancima kako bi oni mogli zavući tamo gdje hoće i ubrati ono što je najbolje. Zar su hrvatski ekonomisti i vodeći poslovni ljudi toliko glupi da nisu u mogućnosti od zlatne koke prikupiti zlatna jaja, nego istu tu zlatnu koku daju strancu da pokupi ta zlatna jaja i ujedno da očerupa tu zlatnu kokoš. Tako očerupanu će kroz nekoliko godina vratiti jadnicima koji će vjerojatno biti sretni i oduševljeni s tom očerupanom kokom. Ti jadnici smo mi mali Hrvati.

To je još jedna hrvatska sramota u režiji vodećih političara ove napaćene i stoljećima potlačene države. Nekako mi se čini da je ona proletersko-komunistička parola "tuđe nećemo svoje nedamo" kod nas u hrvatskoj prevedena na izvorni gospodarski hrvatski jezik i sada glasi  "tuđe ionako ne možemo dobiti pa ćemo i dati ono malo našeg što imamo". Izgleda da je bolje Ne imati nego imati.

Stvarno smo jadni !

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi