ponedjeljak, 3. lipnja 2013.

Prvi potez novo-izabranog splitskog gradonačelnika je . . . .


Pratio sam ovu izbornu trakavicu s namjerom da vidim ima li koji novo-izabrani gradonačelnik ili župan neku pametnu izjavu. Zapravo očekivao sam izjave tipa "omogućit ćemo otvaranje novih radnih mjesta" ili "zaustavit ćemo iseljavanje "mozgova" iz Hrvatske".

Sve su izjave bile samo zahvale biračima, ipak nakon napokon dobili smo jednu "namjernu" izjavu i to od gospodina Ive Baldasara. Na pitanje jednog od novinara što će mu biti prvi zadatak dobili smo jedan vrlo zanimljiv odgovor. Gospodin Baldasar će prvo predvoditi gay paradu u Splitu i jedan od bitnih zadataka će biti otvorenje centra za LGBT zajednicu. 

Vrlo zanimljivo! Novog gradonačelnika ne brine više od 20 tisuća nezaposlenih u Splitu, nije ga briga što sport i kultura u samom Splitu nikada nije bila na nižoj razini. Ne, ne, bitno je da predvodi gay paradu i otvara centre za ovu zajednicu pojedinaca koji ni sami neznaju što hoće. Nadam se da će i svih 49% birača koji su glasali za gospodina Ivu zajedno s njime ruku pod ruku predvoditi kolonu koja će mahati duginim bojama ulicama Splita.
Možda je to ipak vraćanje duga gospodina Ive prema LGBT zajednici koja uveliko financira ovu lijevu  političku opciju. Nije to borba za prava pojedinaca, to je prvenstveno pokušaj uklanjanja duhovne tradicije ovoga stoljećima napaćenog naroda kako bi se što bolje i lakše moglo manipulirati istim tim naivnim građanima.

Bili grade po imenu Split, birao si i izabrao si, sada ti preostaje da se uhvatiš za ručice i prošetaš pod zastavama duginih boja. Što se tiče nezaposlenosti, gospodarskog i ekonomskog ponora, to je vaš problem a ne gradonačelnika.


Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi